do góry
bank żywności projekt



Efekty w ramach POPŻ PODPROGRAM 2016


    PODPROGRAM 2016 – efekty

     

    1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Opola,
    2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
    3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 459 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
    4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 22,5 tony żywności;
    • 1999 paczek żywnościowych;
    • 0 posiłków;
    1. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy  łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 47 osób
    2. Rodzaje warsztatów:
    • Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 22 uczestników
    • Żywieniowe - …… spotkań dla ……. uczestników
    • Kulinarne - 1 spotkanie dla 25 uczestników
    • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 22 uczestników

    Dane kontaktowe

    Kierownik: Barbara Piekarek

    • Adres

      ul. Powstańców 12
      46-090 Popielów
      Godziny pracy:
      poniedziałek, wtorek, piątek - 7:15 - 15:15
      środa, czwartek - 7:15 - 17:15
    • Telefon

      077 42 75 710
    • Biuletyn Informacji Publicznej